- - e-cigarete.net elektroničke cigarete - zdravije pušenje

e-cigarete hrvatska
E-cigarete > Korištenje e-cigarete  

Korištenje e-cigarete

Podijeli


Besplatna dostava na području GRADA ZAGREBA

besplatna dostava e-cigareta e-tekućina

 
 

 


Upute za korištenje

VAŽNO: Za sigurnu i djelotvornu uporabu E-cigarete i ostalih dijelova seta, molimo Vas prije upotrebe pročitajte pažljivo slijedeće informacije i slijedite upute za korištenje!

 

Način korištenja E-cigarete:

E-cigareta je spremna za upotrebu nakon što zašarafite raspršivač na bateriju i ukapate u raspršivač (ili clearomizer kod novih modela) e-tekućinu ili namjestite puni refill ili tank. Uređaj se uključuje laganim uvlačenjem zraka kroz usnik u vodoravnom položaju. Kod manualnih baterija e-cigareta se aktivira pritiskom na gumb baterije, koji se drži pritisnutim dok se uvlači. Uvlačenje treba trajati 3-4 sekunde kako bi se raspršivač zagrijao i stvorio obilnu paru. Ako presnažno uvlačite može se desiti da uvučete i kapljicu e-tekućine, stoga treba umjereno uvlačiti paru. Najbolje je uvlačiti minimalnom snagm koja aktivira bateriju. Kad prestanete s uvlačenjem e-cigareta se automatski gasi u slučaju automatske baterije, a u slučaju manualne baterije prestankom uvlačenja potrebno je otpustiti gumb baterije.

Kada primijetite da se smanjila količina pare, treba ukapati ponovno e-tekućinu u raspršivač ili zamijeniti ispražnjen refill ili tank napunjenim. Kod modela s clearomizerom vidljiva je razina e-tekućine jer su prozirni. Također, kada se smanji snaga litijumske baterije, LED indikator na vrhu cigarete će neprestano treptati i tada trebate napunitii bateriju: Kod većine modela s manualnom baterijom LED indikator se nalazi u prekidaču. (Kod nekih modela LED lampica će treptati nakon 5-7 sekundi uvlačenja, što znači da se aktivirao graničnik koji gasi bateriju zbog dugog uvlačenja).

Dijelovi seta:

e-cigareta kit djelovi

Refill (uložak, punjenjel, cartridge):

Refill E-cigarete se sastoji od usnika i spremnika tekućine. Refilli se mogu koristiti jednokratno ili nadopunjavati e-tekućinom kada se isprazne. Tekućina s nikotinom (e-tekućina) spremljena je u spremniku tekućine i nije opasna za ljudsko zdravlje ako se koristi u e-cigareti. Možete izabrati e-tekućine sa različitom koncentracijom nikotina: visoka, srednja, niska i bez nikotina i s različitim aromama.

Tank:

Tank je novija zamjena za refill, proziran je i koristi se kod modela koji imaju tzv. TANK raspršivač. Tank pojednostavljuje korištenje jer se jednostavno puni e-tekućinom. Ukloni se čepić, napuni tank e-tekućinom i vrati čepić na mjesto. Kada umećete tank u raspršivač, potrebno ga je gurnuti do kraja i malo zavrnuti kako bi se probila membrana na čepiću i kako bi raspršivač imao dobar kontakt s e-tekućinom.

Zamjena refilla (punjenja) ili tanka:

Kada oslabi okus i količina pare se počne smanjivati, a baterija je puna, zamijenite refill ili tank (ovisno o modelu koji koristite). S refilla skinite čepić i zaštitnu foliju i samo ga umetnite do kraja u raspršivač. Tank umetnite zajedno s silikonskim čepićem, koji brani e-tekućini istjecanje, gurnite ga do kraja u raspršivač i malo zavrnite.

zamjena refilla nikotinskog punjenja

E-tekućina

E-tekućina je tekućina koja se nalazi u refillima. Dolazi i zapakirana u bočici, a kao takva se koristi za ukapavanje 2-3 kapi direktno na raspršivač e-cigarete ili za punjenje praznih refilla i tankova. Kod MAXI modela možete ukapati u raspršivač znatno više kapi, odnosno 5-6. Kod punjenja refilla možete ukapavati dok god spužvica upija e-tekućinu. Nije preporučljivo istovremeno i ukapavati direktno u raspršivač i korsititi pune (napunjene) refille, jer se može desiti da Vam zbog previše e-tekućine ista procuri. Sami izaberite koji od dva načina korištenja e-tekućine vam je prikladniji. Preporučamo direktno ukapavanje u raspršivač, pogotovo za početnike, obzirom da drugi način zahtjeva određeno iskustvo. Kod novijih modela opremljenih TANK sistemom, nije potrebno ukapavanje e-tekućine u raspršivač, jer je korištenje i punjenje tankova vrlo jednostavno.

Baterija i punjač:

E-cigareta koristi specijalnu 3,7 V litijumsku bateriju koja se kao i punjač ne može zamijeniti drugom vrstom baterije, odnosno punjača. Ulazna voltaža za punjač je 100-240 V 50/60 Hz

zamjena baterije e-cigarete

Način punjenja baterije:

Kod upotrebe ovog uređaja, indikator na vrhu e-cigarete trepće i tako indicira da treba napuniti bateriju.
Uključite kabel sa punjača u utičnicu i navijte bateriju u mjesto za punjenje. Nakon punjenja od 1-4 sata (ovisno o modelu), indikator će se promijeniti iz crvenog u zeleno ili plavo, što znači da je baterija puna. Izvadite bateriju, izvucite punjač iz utičnice.

način punjenja baterije

Kod MAXI i LEA modela punjenje baterije je drugačije. Odšarafite s vrha baterije poklopac. Ispod se nalazi miniUSB priklučak u koji prikopčajte miniUSB kabel za punjenje. Dok se baterija puni prekidač baterije će svijetliti, kad se prekidač ugasi baterija je puna i spremna za korištenje.

Raspršivač (atomizer):

Raspršivač je središnji metalni dio koji se zašarafi na bateriju. Obratite pažnju da ga ukoliko direktno ukapavate e-tekućinu ne prepunite jer može procuriti. Ukoliko se to desi obrišite ga i dobro propušite. Raspršivač nakon određenog vremena korištenja gubi snagu te daje manje pare. Zato ga je potrebno kada više ne daje željene performanse zamijeniti novim. Nemojte raspšivač koristiti na suho, jer može pregoriti. Kad para koja izlazi iz raspršivača postane slabijeg okusa i suha, to je pokazatelj da raspršivač nije dovoljno natopljen e-tekućinom.

Claromizer:

Noviji modeli e-cigareta umjesto raspršivača i refilla (ili tankova), opremljeni su clearomizerom. Clearomizer je proziran, pa je viljiva razina e-tekućine u njemu i vrlo ga je jednostavno napuniti, ovisno o modelu, skidanjem usnika s gornje strane (CE4, CE5, ViVi Nova, iClear 30, 510) ili baze clearomizera s donje strane (Mini MT3).

Upozorenja:

- Zabranjeno je držati punjač i bateriju u blizini visokih temperatura.
- Ako primijetite jako zagrijavanje, promjenu boje ili deformacije kod punjenja baterije, odmah isključite punjač iz napona i nemojte ih upotrebljavati.
- Za punjenje baterija koristite samo originalne punjače za model koji posjedujete.
- Držite e-cigaretu, e-tekućinu, punjač i refille izvan dohvata djece.
- Nije dobro da e-tekućina dođe u kontakt sa sluznicom, a do toga može doći ako E-cigaretu kod upotrebe ne držite vodoravno i prejako uvlačite.
- E-tekućina sadrži visoku koncentraciju nikotina, te veća količina progutana od jednom može biti otrovna, zato je nemojte konzumirati ni na koji način osim u e-cigareti.
- E-cigarete su elektronički uređaji, osjetljivi na udarce i druga mehanička oštećenja.

Upotreba E-cigarete se ne preporučuje:

- maloljetnicima ispod 18 god
- nepušačima
- ljudima alergičnim na nikotin ili bilo koju drugu komponentu e-tekućine
- trudnicama i dojiljama

Kako početi koristiti e-cigaretu:

Kako koristiti e-tekućinu:

Kako e-tekućinom napuniti clearomizer i kartomizer:

Kako e-tekućinom napuniti Mini MT3 i M-CE3 clearomizer, te kako promijeniti glavu clearomizera?| Partneri | Zdravlje & Prehrana | Elektronska cigareta | E-cigareta | Električna cigareta | Elektronski cigari | E-cigarete Forum |

e-mail: info@e-cigarete.net
Copyright © e-cigarete.net - 2009 All rights reserved
19.11.2016 by many